2017. január 22., vasárnap

Pisztáciás zeller, sárgarépa és alma saláta

Hozzávalók:


  • zeller gumó
  • 1 ek. ételízesítő
  • alma
  • sárgarépa
  • majonéz
  • mustár
  • citromlé
  • cukor/édesítő
  • tejföl
  • pisztácia 




Elkészítés:

Majonézes zeller saláta egy kicsit másképpen.


http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/02/zeller-remoulade.html 

http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2014/12/zeller-remoulade.html 

http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2015/07/repasalataval-es-zellersalataval.html 


A zellergumót meghámozzuk és keskeny csíkokra, julienre vágjuk.


Forrásban lévő vízbe teszünk egy kanálka ételízesítőt és beletesszük a zellert.


Amint ismét felforr a lé még egy percig főzzük, majd leszűrjük.
Hagyjuk kihűlni.


A sárgarépát és az almát is lereszeljük.


A majonézt ízesítjük mustárral, citromlével, sóval, cukorral és egy kevés tejföllel.


A pisztáciát megtisztítjuk.


A zellert összekeverjük a lereszelt répával és almával.


A mártással is jól elkeverjük és a pisztáciát is beleszórjuk.

Jól behűtve kínáljuk.