- zeller gumó
- 1 ek. ételízesítő
- alma
- sárgarépa
- majonéz
- mustár
- citromlé
- só
- cukor/édesítő
- tejföl
- pisztácia
Elkészítés:
Majonézes zeller saláta egy kicsit másképpen.
http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/02/zeller-remoulade.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2014/12/zeller-remoulade.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2015/07/repasalataval-es-zellersalataval.html
A zellergumót meghámozzuk és keskeny csíkokra, julienre vágjuk.
Forrásban lévő vízbe teszünk egy kanálka ételízesítőt és beletesszük a zellert.
Amint ismét felforr a lé még egy percig főzzük, majd leszűrjük.
Hagyjuk kihűlni.
A sárgarépát és az almát is lereszeljük.
A majonézt ízesítjük mustárral, citromlével, sóval, cukorral és egy kevés tejföllel.
A pisztáciát megtisztítjuk.
A zellert összekeverjük a lereszelt répával és almával.
A mártással is jól elkeverjük és a pisztáciát is beleszórjuk.
Jól behűtve kínáljuk.