- csontos tarja
- hagyma
- fokhagyma
- gyömbér
- zöldpaprika
- paradicsom
- paradicsom püré
- mustár
- kakukkfű
- őrölt köménymag
- só
- bacon
- olaj
Elkészítés:
Egy szép darab csontos tarját veszünk.
A hentest megkérjük, hogy a csont mentén vágja fel, de ne vágja le a húsról.
Előkészítjük a hagymát, fokhagymát, gyömbért, paradicsomot, zöldpaprikát és sűrített paradicsom pürét.
A csont és a hús közötti részbe beletesszük a hagymát, fokhagymát, gyömbért.
Meglocsoljuk a paradicsom pürével.
Megszórjuk sóval, kakukkfűvel.
Zöldpaprika és paradicsom szelteket is teszünk bele.
Még egy kis mustárral is megkenjük a húst.
Kevés őrölt kömény szórunk bele.
Visszahajtjuk a húst a csontra és bacon szeletekkel beborítjuk.
Kiolajozott tepsibe tesszük és a maradék zöldpaprikát köré halmozzuk.
Egy pohárka vizet öntünk alá és alufóliával lefedve készre sütjük a sütőben.
Hurkapálcikával vagy hústűvel rögzíthetjük a húst.