- fehérrépa
- zsír/olaj
- káposzta
- törött bors
- pici méz
- só
Elkészítés:
Finom dolog a káposztás tészta, de néha ügyelni kell az alakunkra is, valamint egy ideje előnyben részesítem a ketogén ételeket.
Ezért találtam ki a káposztás fehérrépát.
Vastagabb fehérrépákat hámozzunk meg.
Uborkagyalun szeleteljük fel.
Forrásban lévő sós vízben főzzük puhára.
Természetesen itt is maradjunk meg a "fogkemény" állagnál.
Szűrjük le.
Klasszikus módon készítsük el a pirított káposztát.
http://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/11/kaposztas-teszta.html
Fogyókúránkra ügyelve a cukor karamellizálása ezúttal kimarad.
Zsíron megpirítjuk a lereszelt káposztát, sózzuk, borsozzuk és egy kanálka mézzel ízesítjük.
Végül a káposztát összekeverjük a fehérrépával.
Jól borsozzuk meg.
A képen a sült hasaalja szalonna mellé kínáltam köretnek.
Meglepően ízletes fogás lett.