- 1 db egész hízott kacsa
- kelkáposzta
- füstölt szalonna
- zsír
- só
- bors
- őrölt kömény
- majoránna
- fokhagyma
- hagyma
- paradicsom
- füstölt kolbász
Elkészítés:
Sokszor készül kacsa nálunk, mert príma házi kacsákat tudunk beszerezni Anditól.
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2016/05/sult-kacsa.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2014/12/narancsos-sult-kacsa.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2017/05/barackos-kacsa.html
http://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/09/rozmaringos-sult-kacsacomb.html
http://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/11/rozmaringos-kacsamell.html
http://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/09/bazsalikomos-sult-kacsaszarnyto.html
http://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/10/nagyi-zoldborsos-kacsalevese.html
Ezúttal egészben sütöttem meg kelkáposztával.
A tepsit kizsírozzuk, füstölt szalonnát, bőrkét teszünk bele.
A jól megmosott kelkáposzta szép zöld, külső leveleivel beterítjük a tepsi alját.
Ezután beletesszük a felaprított többi káposztát is.
Sózzuk, borsozzuk, őrölt köménymaggal megszórjuk.
Apróra vágott hagymát, fokhagymát és paradicsomot szórunk rá.
A megmosott és alaposan megtisztított kacsát szárazra töröljük.
Sóval, törött borssal és majoránnával kívül-belül jól bedörzsöljük.
A belsejébe beleteszünk egy szál jóféle füstölt kolbászt.
A kacsát elfektetjük a kelkáposztán és zsírral körbekenjük.
Egy fél pohár vizet öntünk a tepsi aljára, jól lefedjük és 180-200 C fokos sütőben készre sütjük.
Szaftos a kacsahús és nagyon illik hozzá a kelkáposzta köret.