2019. február 10., vasárnap

Sült kacsa kelkáposzta ágyon

Hozzávalók:


  • 1 db egész hízott kacsa 
  • kelkáposzta
  • füstölt szalonna
  • zsír
  • bors
  • őrölt kömény
  • majoránna
  • fokhagyma
  • hagyma
  • paradicsom
  • füstölt kolbász



Elkészítés:


Sokszor készül kacsa nálunk, mert príma házi kacsákat tudunk beszerezni Anditól.

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2016/05/sult-kacsa.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2014/12/narancsos-sult-kacsa.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2017/05/barackos-kacsa.html

http://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/09/rozmaringos-sult-kacsacomb.html

http://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/11/rozmaringos-kacsamell.html

http://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/09/bazsalikomos-sult-kacsaszarnyto.html

http://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/10/nagyi-zoldborsos-kacsalevese.html

Ezúttal egészben sütöttem meg kelkáposztával.

A tepsit kizsírozzuk, füstölt szalonnát, bőrkét teszünk bele. 


A jól megmosott kelkáposzta szép zöld, külső leveleivel beterítjük a tepsi alját.


Ezután beletesszük a felaprított többi káposztát is.


Sózzuk, borsozzuk, őrölt köménymaggal megszórjuk.


Apróra vágott hagymát, fokhagymát és paradicsomot szórunk rá.


A megmosott és alaposan megtisztított kacsát szárazra töröljük.
Sóval, törött borssal és majoránnával kívül-belül jól bedörzsöljük.

A belsejébe beleteszünk egy szál jóféle  füstölt kolbászt.


A kacsát elfektetjük a kelkáposztán és zsírral körbekenjük.


Egy fél pohár vizet öntünk a tepsi aljára, jól lefedjük és 180-200 C fokos sütőben  készre sütjük.


Szaftos a kacsahús és nagyon illik hozzá a kelkáposzta köret.