- csirkecomb
- só
- mogyoróvaj
- szójaszósz
- fokhagyma
- gyömbér
- paradicsompüré
- őrölt bors
- csípős chili
- amerikai mogyoró
Elkészítés:
A csirke mindig sikert arat, pláne, ha ilyen különleges ízekkel készül.
A csirkecombokat megtisztítjuk, megmossuk és leszárítjuk.
Előkészítjük a hozzávalókat, a mogyoróvajat, a szójaszószt, a gyömbért és a fokhagymát.
Összekeverjük a paradicsompürével, törött borssal.
Nagyon finom, intenzív mártás kapunk.
Csípős chili pelyhet is tegyünk bele, ha szeretjük.
A combokat keresztben több helyen bevagdossuk, így a fűszer majd könnyen átjárja.
Megsózzuk, hogy a bőr alá is jusson.
Alaposan beleforgatjuk a fűszeres szószba.
Kezünkkel dörzsöljük is bele a hús vágataiba.
Borítsuk át egy tepsibe.
Az üres fűszeres tálba öntsünk egy pohár vizet, kicsit keverjük át, majd öntsük a tepsibe.
Na menjen veszendőbe a jó kis fűszeres alap.
Alufóliával fedjük le és a sütőben 180 C fokon süssük meg a csirkét.
Amint a hús megpuhul, vegyük le a fóliát és egy kevés mogyoróvajat kenjünk a combokra és szórjunk rá mogyorót.
Sós mogyoró is mehet rá.
Tegyük vissza a sütőbe néhány percre amíg a mogyoróvaj ráolvad.
Illatos, különleges sült csirkét kapunk.
Krumplipürével, kuszkusszal vagy friss salátával kínáljuk.