2019. február 10., vasárnap

Mogyorós sült csirke

Hozzávalók:


  • csirkecomb
  • mogyoróvaj
  • szójaszósz
  • fokhagyma
  • gyömbér
  • paradicsompüré
  • őrölt bors
  • csípős chili
  • amerikai mogyoró




Elkészítés:




A csirke mindig sikert arat, pláne, ha ilyen különleges ízekkel készül.

A csirkecombokat megtisztítjuk, megmossuk és leszárítjuk.


Előkészítjük a hozzávalókat, a mogyoróvajat, a szójaszószt, a gyömbért és a fokhagymát.


Összekeverjük a paradicsompürével, törött borssal.



Nagyon finom, intenzív mártás kapunk.
Csípős chili pelyhet is tegyünk bele, ha szeretjük.



A combokat keresztben több helyen bevagdossuk, így a fűszer majd könnyen átjárja.
Megsózzuk, hogy a bőr alá is jusson.


Alaposan beleforgatjuk a fűszeres szószba.


Kezünkkel dörzsöljük is bele a hús vágataiba.


Borítsuk át egy tepsibe.
Az üres fűszeres tálba öntsünk egy pohár vizet, kicsit keverjük át, majd öntsük a tepsibe.
Na menjen veszendőbe a jó kis fűszeres alap.


Alufóliával fedjük le és a sütőben 180 C fokon süssük meg a csirkét.


Amint a hús megpuhul, vegyük le a fóliát és egy kevés mogyoróvajat kenjünk a combokra és szórjunk rá mogyorót.
Sós mogyoró is mehet rá.


Tegyük vissza a sütőbe néhány percre amíg a mogyoróvaj ráolvad.


Illatos, különleges  sült csirkét kapunk.


Krumplipürével, kuszkusszal vagy friss salátával kínáljuk.