- karalábé
- hagyma
- zsír
- füstölt szalonna
- fűszerpaprika
- zöldpaprika
- paradicsom
- pritamin
- füstölt kolbász
- só
Elkészítés:
A paprikás krumpli újragondolt változata.
A zsenge karalábét hámozzunk meg.
Mossuk meg és vágjuk fel hasábokra.
Zsíron füstölt szalonnát kiolvasztunk.
Hagymát dinsztelünk rajta.
A tűzről lehúzva belekeverjük a fűszerpaprikát.
Kanálka vízzel elkeverjük.
A paprikás alaphoz adjuk.
Egy kevés házi darált pritamint is tettem bele.
Hozzáadjuk a karalábét.
Jól elkeverjük.
Belekarikázzuk a jóféle füstölt kolbászt.
Megsózzuk és vizet adunk hozzá, hogy félig ellepje.
Lefedve kis lángon készre főzzük.
Isteni íze van, megtévesztésig hasonlít a paprikás krumplira.