- karalábé
- zsír
- hagyma
- sertés velő
- só
- törött bors
- petrezselyemzöld
- 2-3 db tojás
Elkészítés:
A meghámozott karalábét vágjuk keresztben kétfelé.
Ha nagyobb a karalábé háromfelé is lehet.
Vízben majdnem puhára főzzük.
Ezután vájjuk ki a közepüket.
Zsíron pirítsuk meg az apróra vágott hagymát.
Tegyük bele a kisebb darabokra vágott velőt.
Sózzuk, borsozzuk és sok apróra vágott petrezselymet adjunk hozzá.
A tojást habarjuk el,
majd öntsük a velőre.
Kevergetve süssük kocsonyásra, majd rögtön vegyük le a tűzről.
Nem szabad kiszárítani.
A kivájt karalábé darabokat a késes aprítóban pürésítsük.
Most daráljunk le sok-sok petrezselymet.
A szára is menjen bele, abban van az igazán intenzív íz.
Kis vízzel lazítsuk.
Keverjük össze a petrezselymet és a karalábé pürét.
Sózzuk meg.
Egy tepsibe ültetjük a velővel megtöltött karalábékat.
Aláöntjük a petrezselymes mártást.
180 C fokon sütőben süssük készre az ételt.
Nem kell sokáig sütni, csak amíg a mártás be nem sűrűsödik.
Különleges, nagyon egészséges étel.