- garnéla rák
- hagyma
- újhagyma
- fokhagyma
- gyömbér
- zöldpaprika
- kápia paprika
- olaj
- oyster szósz
- szójaszósz
- kókusztej
- só
Elkészítés:
Gyakran készítek rákból finomságokat, mert családunk nagyon szereti.
Fagyasztott rákból is lehet tökéletes ételeket varázsolni.
Ezúttal szép nagy garnélákat kaptam.
A páncélt gondosan letisztítjuk.
A kis fekete emésztőcsatornát eltávolítjuk.
Minden hozzávalót előkészítünk, feldarabolunk, mert a főzés mindössze pár percig tart.
Most hagyma, fokhagyma, zöldpaprika, szép piros kápia paprika, csípős paprika, újhagyma , fokhagyma, gyömbér volt soron, de természetesen bármilyen más hozzávalóval kísérletezhetünk.
Egy pici olajon két percig pirítjuk a zöldségeket.
Beletesszük az osztrigaszószt (oyster szósz) és a szójaszószt.
Sózni alig kell, hiszen ezek a szószok eleve sósak.
Beletesszük a rákokat.
Két percig erős tűzön, kevergetve pirítjuk, majd felöntjük a kókusztejjel.
Felforraljuk és már el is zárhatjuk a tüzet.
Mindenféle körettel rizzsel, tésztával, de akár friss kenyérrel is tálalhatjuk.