- 1- 1,5 kg burgonya
- 1 db kicsi hagyma
- 1 ek. zsír
- 4 db babérlevél
- 2-3 ek. liszt
- 2-3 dl tej
- 3-4 dl tejföl
- só
- 1-2 ek. ecet
- 1 csipet cukor
Elkészítés:
Most újburgonyából készítettem és nagyon egyszerű klasszikus változatban.
Nagy sikere volt.
A megtisztított, megmosott burgonyát karikákra vágtam, majd feltettem főni a tejben és annyi vízben, amennyi ellepi.
Mellédobtam a a félbevágott hagymát, a babérlevelet és kicsit megsóztam.
Lassú tűzön puhára főztem.
Vigyázat, ha felforr, kifuthat!
Elkészítettem a világos rántást, a zsírban a liszttel, majd vízzel felöntöttem.
Szűrőn keresztül a főzelékhez adtam és pár percig együtt forraltam a főzelékkel.
Pici ecettel és a gondolatnyi cukorral ízesítettem.
Nekem langyosan a legfinomabb.