Hozzávalók:
Elkészítés:
A ragacsos rizst megmossuk és leszűrjük.
Egy wokban felhevítjük az olajat és pár percig, kavargatva pirítjuk a rizst.
Szórunk bele petrezselymet, ilyenkor az apróra vágott gyenge szárat tesszük bele.
A többi petrezselyem levelet a tálaláskor szórjuk majd rá.
Felöntjük 2 pohár vízzel, megsózzuk és lefedve kis lángon közepesen puhára főzzük.
Frissen kifejtett zöldborsót teszünk hozzá.
Kicsit még sózzuk és, ha kell kevés vízzel pótoljuk.
Lefedve készre főzzük.
Petrezselyemmel megszórva nagyon finom, üde köret.
Természetesen lehet ételízesítővel, sáfránnyal, kurkumával, curryvel, hagymával, egyéb zöldséggel stb. ízesíteni, de csak így egy kicsit szaftosan a legfinomabb.
Másféle rizsből is tökéletes.
- 30 dkg ragacsos rizs
- 1 ek. olaj
- 50 dkg zöldborsó
- petrezselyemzöld
- só
Elkészítés:
A ragacsos rizst megmossuk és leszűrjük.
Egy wokban felhevítjük az olajat és pár percig, kavargatva pirítjuk a rizst.
Szórunk bele petrezselymet, ilyenkor az apróra vágott gyenge szárat tesszük bele.
A többi petrezselyem levelet a tálaláskor szórjuk majd rá.
Felöntjük 2 pohár vízzel, megsózzuk és lefedve kis lángon közepesen puhára főzzük.
Frissen kifejtett zöldborsót teszünk hozzá.
Kicsit még sózzuk és, ha kell kevés vízzel pótoljuk.
Lefedve készre főzzük.
Petrezselyemmel megszórva nagyon finom, üde köret.
Természetesen lehet ételízesítővel, sáfránnyal, kurkumával, curryvel, hagymával, egyéb zöldséggel stb. ízesíteni, de csak így egy kicsit szaftosan a legfinomabb.
Másféle rizsből is tökéletes.