2013. július 14., vasárnap

Dorozsmai gombás hal

Hozzávalók:

  • 1-2 nagyobb hal
  • 1 nagyobb adag lecsó
  • 1 kg gomba
  • 5-8 dl tejföl
  • 1 kg csuszatészta
  • 1 ek. olaj
  • bors
  • majoránna


Elkészítés:

A halat előkészítjük.
Pontyból a legjobb, de lehet másmilyen halból is.
Megtisztítjuk, fejét levágjuk, 2 oldalán beirdaljuk és megsózzuk, borsozzuk.
Félretesszük.
Természetesen lehet szeletekből is készíteni.

Klasszikus lecsót készítünk, olajon hagymával, fűszerpaprikával, zöldpaprikával és paradicsommal.
Télen ragyogóan felhasználható erre a mélyhűtőben lefagyasztott lecsónk is.

A megtisztított, felszeletelt gombát szárazon teflon edényben jól megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, pici majoránnával megszórjuk.

A csuszatésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük.

Egy nagy tálban/fazékban összekeverjük a lecsót jó sok tejföllel, majd a gombát is belekeverjük.


Belerakjuk a főtt tésztát is.
Jól összekeverjük. Istenien cuppog közben!

Ha kell megsózzuk.

Most egy nagy tepsit kicsit kiolajozunk és beleöntjük a ragus tésztát.

Ráfektetjük a halat, majd tejföllel megkenjük.


Sütőben pirosra sütjük.
Közben a tészta is ropogósra sül, nagyon finom lesz.
A tepsiben tálaljuk.

Ez az étel ideális karácsonyra vagy vendégségre, mert előtte elő lehet készíteni és csak az utolsó pillanatban kell a sütőben készre sütni.