- 1-2 nagyobb hal
- 1 nagyobb adag lecsó
- 1 kg gomba
- 5-8 dl tejföl
- 1 kg csuszatészta
- 1 ek. olaj
- só
- bors
- majoránna
Elkészítés:
A halat előkészítjük.
Pontyból a legjobb, de lehet másmilyen halból is.
Megtisztítjuk, fejét levágjuk, 2 oldalán beirdaljuk és megsózzuk, borsozzuk.
Félretesszük.
Természetesen lehet szeletekből is készíteni.
Klasszikus lecsót készítünk, olajon hagymával, fűszerpaprikával, zöldpaprikával és paradicsommal.
Télen ragyogóan felhasználható erre a mélyhűtőben lefagyasztott lecsónk is.
A megtisztított, felszeletelt gombát szárazon teflon edényben jól megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, pici majoránnával megszórjuk.
A csuszatésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük.
Egy nagy tálban/fazékban összekeverjük a lecsót jó sok tejföllel, majd a gombát is belekeverjük.
Belerakjuk a főtt tésztát is.
Jól összekeverjük. Istenien cuppog közben!
Ha kell megsózzuk.
Most egy nagy tepsit kicsit kiolajozunk és beleöntjük a ragus tésztát.
Ráfektetjük a halat, majd tejföllel megkenjük.
Sütőben pirosra sütjük.
Közben a tészta is ropogósra sül, nagyon finom lesz.
A tepsiben tálaljuk.
Ez az étel ideális karácsonyra vagy vendégségre, mert előtte elő lehet készíteni és csak az utolsó pillanatban kell a sütőben készre sütni.