- 2-3 db zsenge tök
- 50 dkg darált hús
- 30 dkg gomba
- 1 nagy fej hagyma
- 1+1 ek olaj
- 1 tk. fűszerpaprika
- kapor
- majoránna
- kakukkfű
- só
- bors
- 2-3 db paradicsom
- 1-2 db zöldpaprika
- 2-3 ek. tejföl
Elkészítés:
Elkészítjük a tölteléket.
A megtisztított, szeletekre vágott gombát teflon serpenyőben szárazon megpirítjuk, amíg a levét el nem fövi és jól meg nem pirul.
Ekkor kicsit megsózzuk és majoránnával, csipet kakukkfűvel megszórjuk. Félretesszük.
A vegyes (sertés, pulyka) darált húst egy ek. olajon megfonnyasztott, apróra vágott hagymán megpirítjuk.
Megsózzuk, borsozzuk, egy pici majoránnával ízesítjük.
1 tk. fűszerpaprikával színesítjük.
A meghámozott, félbevágott és közepén kivájt tököket egy picit kiolajozott tepsibe helyezzük.
Gyengéden megsózzuk.
Belekanalazzuk a megpirított darált húst és a gombát.
A tejfölt kicsit megsózzuk és belekeverjük a vágott friss kaprot.
Rákanalazzuk a tökökre.
A tetejükre paradicsomot és piros színű zöldpaprika darabokat teszünk.
Sütőben szép pirosra sütjük, egy villával megszúrva ellenőrizzük, hogy a tök is átfőtt-e.