- 1 kg sertés szív
- 2-3 db sárgarépa
- 2-3 db fehérrépa
- darabka zeller
- 1 db hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 10-15 db szemes bors
- 3-4 db babérlevél
- majoránna
- 1 tk. fűszerpaprika
- citrom
- mustár
- 10 szem boróka bogyó
- 10 szem szegfűbors
- csipet cukor
- 2 dl tejföl
Elkészítés:
Ezt a fogást akkor készítettem, amikor a szalontüdőt is.
Elvettem a készre főzött szívekből és azt készítettem el vadasan.
A másik ételből megmarad főtt zöldségek és a megmaradt ízes lé szinte maguktól kínálták, hogy vadasan folytassák pályafutásukat.
A zöldségeket összeturmixoltam és a lébe visszaöntöttem.
Beletettem a szívet is.
A mozsárban összetörtem a borókabogyót és a szegfűborsot és az ételbe tettem.
Mustárral, sóval, citrommal, csipet cukorral ízesítettem.
A végén tejföllel kevertem el.
Természetesen lehet külön csak szívet főzni, ilyenkor a vadas vagy a szalontüdő beírásokban leírt módon készítsük elő a szívet.