- 1 db nagy karalábé
- 2-3 db sárgarépa
- 1 db kicsi hagyma
- 1 kicsi paradicsom
- 1 ek. margarin
- 2-3 db csirkehúsleves vagy erőleves kocka
- só
a májgaluskához:
- 4-5 db csirkemáj
- 1/4 hagyma
- 2- gerezd fokhagyma
- 1 tojás
- kb. 15 dkg liszt
- só
- bors
- majoránna
- petrezselyemzöld
Elkészítés:
A megtisztított karalábét és sárgarépát kis kockákra vágjuk.
A margarinon üvegesre pároljuk a hagymát és hozzáadjuk a feldarabolt zöldséget is.
Beletesszük az apróra vágott paradicsomot is.
Lefedjük és pár percig lassú tűznél pároljuk.
Majd megsózzuk és felöntjük vízzel, hogy jól ellepje.
Belemorzsoljuk a leveskockákat is.
Kb. 10 perc alatt készre főzzük.
A zöldségnek nem kell nagyon puhának lenni.
Tálaláskor beletesszük a májgaluskát.
A májgaluska készítését a Muska konyhája c. blogom márciusi bejegyzései közt találjátok.