2023. július 3., hétfő

Káposztás hurka

 Hozzávalók:


  • májas hurka

  • véres hurka
  • burgonya
  • savanyú káposzta
  • törött bors
  • gyömbérpor
  • szárított koriander
  • ketchup
  • babérlevél
  • fűszerpaprika
  • olaj/zsír


Elkészítés:

Szeretjük a hurkát.


http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2012/12/hurkaleves.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2016/04/hurkaleves-egyszeruen.html

http://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/11/hurkas-rakottas.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2012/12/hurka-keszites.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2014/05/hazi-hurka-egyszeruen.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2020/09/egyszeru-hurkaleves-2.html


Most burgonyával és savanyú káposztával készítjük.

A jól megmosott burgonyát bő vízben majdnem puhára főzzük.


A meghámozott  burgonyát, karikára vágjuk és egy kiolajozott tepsibe fektetjük.
Megsózzuk és törött borsot teszünk rá.


Gyömbérporral is megszórjuk.




Szárított koriander levéllel is ízesítjük.


Kevés ketchuppel meglocsoljuk.


180 C fokos sütőben 10 percig elősütjük.


Jóféle savanyú káposztát készítünk elő.


Ha kell átmossuk a káposztát, majd  késsel megvágjuk a szálakat.
A káposztát a krumpli tetejére fektetjük.
Babérlevelet is bőven szórunk rá.


Végül rákerül a hurka is.

Májas hurkát


és véres hurkát is teszünk hozzá.
 

A hurkákat villával megszúrkáljuk.


180 C fokos sütőbe tesszük.


Ha megsült, szórjuk meg szép piros fűszerpaprikával.

Előre jól előkészíthető, igen finom étel.