Hozzávalók:
- sertés comb vagy lapocka
- tarhonya
- burgonya
- zsír
- füstölt szalonna
- hagyma
- fokhagyma
- darált pritamin paprika
- kápia paprika
- sűrített paradicsom
- só
- törött bors
- ételízesítő
Elkészítés:
Szeretjük a magyaros ételeket.
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2013/12/burgonyagombocos-tarhonyaleves.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2018/04/kolbaszos-tarhonyaleves.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2018/03/lecsos-tarhonya.html
https://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/03/lecsos-tarhonya.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2019/02/kapros-tarhonya.html
http://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/02/tarhonya.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2023/05/kacsaleves-es-tarhonyas-kacsa.html
Ez a recept is egyszerűen elkészíthető és igazán laktató.
Először egy kanálka zsíron, kevergetve megpirítjuk a tarhonyát.
Hamar elkészül, tegyük félre.
Öntsük fel annyi vízzel, amennyi éppen ellepi.
Ha kell főzés közben pótolhatjuk a vizet.
Lassú tűzön, lefedve főzzük készre az ételt.