2023. július 31., hétfő

Sült csirke

Hozzávalók:


  • egész csirke

  • bors
  • őrölt fahéj
  • őrölt szegfűszeg
  • oreganó
  • fokhagymapor
  • bazsalikom
  • őrölt gyömbér
  • csirkezsír/olaj



Elkészítés:


Az egészben sült csirkéket izgalmasan lehet fűszerezni.


http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2012/12/boucanier-fustolt-csirke.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2013/12/karacsonyi-illatos-sult-csirke.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2013/09/kurica-tabaka-gruz-sult-csirke.html


Gazdagon fűszerezett ez a csirke is.

Gyömbér, bazsalikom, fokhagyma, oreganó, őrölt szegfűszeg és fahéj ízesítette a pecsenyét.


A megtisztított, megmosott és szárazra törölt csirkét kívül-belül besózzuk és a fenti fűszerekkel alaposan bedörzsöljük.


Tepsibe fektetjük a madarat és olajjal jól körbe kenjük.


Egy jó pohár vizet öntünk a tepsi aljára.


A tepsit lefedjük és sütőben 180-200 C fokon megsütjük a csirkét.


Félidőben fordítsuk a hátára a csirkét.


Sütés közben locsolgassuk a szaftjával.

Bármilyen körettel, salátával kínálhatjuk.
Hidegen is nagyon ízletes.