Hozzávalók:
- új fejes káposzta
- hagyma
- olaj
- só
- őrölt bors
- őrölt kömény
- sűrített paradicsom
- liszt
- cukor
Elkészítés:
Az új káposztából készült főzelék kedvelt ételünk.
A zsenge káposztát és egy nagyobb fej hagymát vágjuk fel tetszés szerint.
Kevés olajon pirítsunk frissen őrölt köménymagot és borsot.
Adjuk hozzá a hagymát.
Két kanál paradicsompürével ízesítsük.
Kevergetve pirítsuk egy-két percig.
Sózzuk meg és pirítsuk át a káposztát is.
Kevés olajjal és liszttel készítsünk rántást.
Vízzel hígított paradicsompürével öntsük fel a habzó rántást.
Most kerül bele egy kevés cukor is.
Öntsük rá a mártást a káposztára.Főzzük még pár percig a főzeléket. Én nem szoktam nagyon puhára főzni, mi úgy szeretjük, ha kissé még ress a káposzta.
A képen paradicsomos, kakukkfüves sült sertés lapockával kínáltam.