2023. november 26., vasárnap

Sült tarja

Hozzávalók:

  • sertéstarja

  • zsír/olaj
  • őrölt bors
  • őrölt kömény
  • őrölt római kömény
  • fokhagyma
  • mustár
  • ketchup



Elkészítés:


A tarja a legízesebb sertés húsok közé tartozik.

A benne található zsír részek miatt különösen zamatos sülteket készíthetünk.


https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2020/10/sult-tarja-provanszi-fuszerrel.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2015/07/szalonnas-ujhagymas-sult-tarja.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2015/06/paradicsomos-sult-tarja.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2018/02/sult-tarja.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2017/01/sult-tarja.html


A tarja szeletek szélét és a zsíros csíkokat késsel bevágjuk, így nem fog a hús felpöndörödni. 

Mindkét oldalát besózzuk.

A húst kiolajozott/kizsírozott sütőpapírra fektetjük.


Őrölt borssal, őrölt köménnyel megszórjuk.


Kedvenc fűszeremmel az őrölt római köménnyel is jól meghintjük a szeleteket.
 

Mustárral is megkenjük és ízlés szerint zúzott fokhagymával is megszórjuk. 


Végül ketchupöt locsolunk rá.


Egy pohárka vizet öntünk a tepsi aljára, majd lefedve a sütőben 180-200 C fokon megsütjük a húst.
 

Félidőben levesszük a fóliát és a húst szaftjával meglocsolva készre sütjük.


Puha, omlós pecsenyét kapunk.


Bármilyen körettel kínálhatjuk.