Hozzávalók:
- zsenge főzőtök
- zsenge cukkini
- sütőtök
- hagyma
- fokhagyma
- petrezselyem
- kápia paprika
- paradicsom
- sárgarépa
- fehérrépa
- só
- törött bors
- ételízesítő
- darált pritamin
Elkészítés:
Az egyszerű töklevest egy kicsit másképpen készítettem el.
https://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/08/hamis-husleves-tokbol.html
A zsenge tököt alaposan megmossuk, majd zöldséghámozóval levágjuk a héját.
A cukkini héját is a fazékba tesszük.
A leeső darabokat is a leveshez adjuk.
A sütőtökből is gömböket vágunk ki.
A gömböket a tök és cukkini golyócskákhoz adjuk.
A leeső darabokat is a levesbe dobjuk.
A maradék sütőtököt sütőben megsüthetjük.
Az átpasszírozott zöldségekre nincs tovább szükség.
Sárgarépa és fehérrépa kerüljön bele.
10-15 perc elég a zöldségeknek, ekkor tegyük bele a szép színes kivájt gömböcskéket.
Friss petrezselyem levéllel megszórva kínáljuk.