Hozzávalók:
- lila hagyma
- vöröshagyma
- zsír
- húsos füstölt szalonna
- lecsókolbász
- petrezselyem
- babkonzerv
- tészta
- só
- borecet/balzsamecet
Elkészítés:
Gyorsan összedobható ez a finom laktató tészta.
Kevés zsíron a szalonnát és a kétféle hagymát megpirítjuk.
Karikára vágott lecsókolbászt teszünk hozzá.
Jó sok aprított petrezselyemmel ízesítjük.
Leszűrt és átöblített konzerv babot adunk hozzá.
Egyet forr és beletesszük az előzetesen, külön megfőzött tésztát.
Bármilyen tészta jó bele, de a csavart, tollhegy vagy csőtészta félék jobban felveszik az ízes szószt.Összeforraljuk az ételt, ha kell megsózzuk.
Kevés borecettel vagy balzsamecettel finom pikáns ízt adunk ennek a remek ételnek.