Hozzávalók:
- liba szárnytő
- libazsír
- só
- bors
- majoránna
- őrölt kömény
- zöldpaprika
- hagyma
- fokhagyma
- paradicsom
- paradicsomlé
Elkészítés:
A megtisztított és megmosott szárnyakat szárazra töröljük.
Megsózzuk, borsozzuk és egy lehetőleg libazsírral vékonyan kikent tepsibe vagy kacsasütő edénybe fektetjük.
Zúzott fokhagymát, kevés zöldpaprikát, paradicsomot teszünk rá.
Cikkekre vágott hagyma, őrölt kömény és majoránna is kerül rá.
Végül a tepsi aljára hígított paradicsompürét öntünk.
Sütőben 180-200 C fokon megsütjük a húst.
Időnként locsoljuk meg a saját levét rákanalazva.
Nagyon ízletes és nem túl drága pecsenye, amit bármilyen körettel, salátával kínálhatunk.