Hozzávalók:
- pulykacomb felső
- csirkezsír/olaj
- hagyma
- fokhagyma
- paprika
- paradicsom
- petrezselyem
- tárkony
- zellerszár
- só
- tejföl
A gombóchoz:
- 4 db főtt burgonya
- só
- törött bors
- 5 dkg liszt
- 1 tojás sárgája
- 2 dkg vaj
- kapor
- petrezselyem
Elkészítés:
Laktató leveske krumpligombóccal.
A pulyka felső combot falatnyi darabokra vágjuk.
Kevés olajon vagy csirkezsíron dinsztelni kezdjük az apróra vágott hagymát.
Beletesszük a húst és kevergetve körbepirítjuk.
Kápia paprikát, fokhagymát, paradicsomot készítünk elő.
Sárgarépa és tárkony is szükséges.
A húshoz adjuk a zöldségeket.
Petrezselyem üde szára és levele, kevés zellerszár, valamint a fagyasztóból elővett tárkony is megy a fazékba.
Megsózzuk.
Kevés vízzel felöntjük az ételt és készre főzzük.
Tejföllel lágyítjuk az ízeket.
Sós vízben megfőzzük a burgonyát.
Krumplinyomóval pürésítjük, megsózzuk, frissen őrölt borssal és vajjal elkeverjük.
Tojás sárgával és liszttel vegyítjük.
Végül apróra vágott petrezselyem és kapor kerül bele.
Forrásban lévő vízben kifőzzük a kanállal beletett gombóckákat.
Szűrőkanállal kiemeljük a készre főtt gombócokat.
Tálaláskor a levesbe tesszük.
Nagyon kellemesen harmonizál a lágy gombóc és a könnyű leveske.