2024. október 20., vasárnap

Mangószószos rák

 Hozzávalók:

  • rák

  • olívaolaj
  • pici hagyma
  • fokhagyma
  • színes zöldpaprika
  • gyömbér
  • szárított koriander
  • sűrített paradicsom
  • mangószósz


Elkészítés:


Rajongunk a rák minden fajtájáért.

https://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/02/paella.html

https://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/03/kinai-rakos-tintahalas-leves.html

https://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/10/fruzsi-zoldseges-rakos-spagettije.html

https://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/11/kinai-csillaganizsos-kiralyrak.html

https://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/11/kokuszos-hal-es-kiralyrak.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2013/01/thai-zoldseges-hal-es-tenger-gyumolcsei.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2013/03/fruzsi-mangos-raksalataval-toltott.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2013/03/faberge-tojas.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2013/08/spagetti-rakkal.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2013/11/raksalata.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2014/01/kiralyrakos-kala-salata.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2014/12/sult-kiralyrak.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2015/04/tejszines-citromos-rak.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2015/07/grillezett-garnela-szilvaval.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2015/09/paella.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2015/12/narancsos-rak.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2016/04/gombas-halas-garnelas-sult-teszta.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2016/06/sved-szendvicstorta-smorgastarta.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2016/12/bouillabaisse-avagy-franciak-hallevese.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2016/12/sult-tigris-garnela.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2017/04/edes-savanyu-rak.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2017/12/tokehalmajas-salata-szent-jakab.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2018/03/szent-jakab-kagylo-es-langusztin.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2019/02/kokuszos-rak-ragu.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2020/09/rakragu-paradicsomos-rizzsel.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2021/11/kinai-rakos-husgolyos-leves.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2022/03/rakos-paella-fejtos-babbal-es.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2022/12/paella-3.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2023/05/paella-4.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2023/06/kurkumas-rak.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2024/01/mangoszoszos-garnela.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2024/01/thai-leves-tom-yumtom-kha.html


Kevés olíva olajon megfuttatjuk a gyömbért és a fokhagymát.


Szárított koriandert szórunk rá.
(nem volt itthon friss koriander)


Egy pici hagymát és szép színes zöldpaprikát adunk hozzá.


Két percig pirítjuk.


A kiolvasztott, megtisztított rák bélcsatornáját is eltávolítjuk.
 

A zöldségekhez adjuk.


Megsózzuk, kanálka sűrített paradicsomot és mangós édes chili szószt öntünk a rákra.



Csak addig sütjük, amíg a rák rózsaszínűre nem válik.


Ha túlsütjük, akkor gumis, száraz, élvezhetetlen a rák.


A képen tejben főtt burgonyapürével kínáltam.