2024. október 20., vasárnap

Provence-i csirke

 Hozzávalók:


  • csirke comb (csirkefar) 

  • olaj
  • Provence-i fűszerkeverék






Elkészítés:

Gyorsan elkészül ez az illatos csirkés étel.


Ezúttal faros csirkecombot vettem.


A feldarabolt és megsózott húst kevés olajon pirítani kezdjük.
Megszórjuk a provence-i  fűszerkeverékkel és készre sütjük.


Más fűszer nem is kell, hiszen ebben a keverékben minden megtalálható, ami felidézi a dél-Franciaországra jellemző ízvilágot. 


Van benne rozmaring, kakukkfű, oregánó, bazsalikom, koriander, tárkony, borsikafű, lestyán, zsálya, babér de még  kapor is.
Mindezek a fűszerek harmonikus egységben ízesítik az ételt.
  

A csirkét zöldpaprikás soba tésztával tálaltam.