Hozzávalók:
- spenót
- hagyma
- fokhagyma
- petrezselyem
- őrölt kömény
- reszelt szerecsendió
- olaj
- tej
- liszt
- tojás
- só
- őrölt bors
- balzsamecet
Elkészítés:
A petrezselyemleves és a spenótleves közös szerelemgyereke ez a remek étel.
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2018/09/spenotleves.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2022/02/petrezselyemleves-snidlinges-galuskaval.html
A hagyma mellett fokhagyma is bőven kerül a levesbe.
Kanálka lisztet adjunk hozzá.
A fagyasztott spenót is tökéletes ebbe a receptbe.
Nekem mindig sok petrezselyem lapul a mélyhűtőmben, és ez a leves nagyon jó módszer a felhasználására.
Óvatosan csináljuk, mert nagyon fröcsköl.
Külön elkészítjük a levesbetétet, a nokedlit.
Lisztet, tojást és sót keverünk össze.
Lehetőleg víz hozzáadása nélkül szaggassuk ki a jó kis kemény galuskákat.