Hozzávalók:
- kacsa aprólék
- nyak, zúza,láb
- hagyma
- fokhagyma
- sárgarépa
- fehérrépa
- zeller
- karalábé
- petrezselyem
- só
- szemes bors
- reszelt szerecsendió
- sáfrány
- kacsazsír
- hagyma
- lila hagyma
- paradicsom
- zöldpaprika
- kápia paprika
- fokhagyma
- tarhonya
- só
Elkészítés:
Ez az étel a libaleves és a ludaskása édestestvére.
http://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/02/liba-leves.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2013/01/hajdinas-zoldseges-liba.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2020/07/libaleves-es-zoldseges-ludaskasa-zsofi.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2021/07/libaleves-es-ludaskasa.html
Klasszikus módon húslevest készítünk a kacsa aprólékából.
Érdemes még pluszban nyakat, zúzát és lábat is vásárolni az alap aprólék mellé.
Befűszerezzük, ahogy szeretjük: sót, szemes borsot, cseresznyepaprikát, szerecsendiót, pici sáfrányt teszünk bele.
Amint a hús megpuhult, kiemeljük egy külön tálba, tepsibe.
A lé egy részét majd még a rizshez adjuk.
Külön kifőzött levestésztával kínálhatjuk.
Megsózzuk és beletesszük a paradicsomot.
A levesben főtt sárgarépából is teszünk bele.
Ha elfőné a levét, akkor pótoljuk a húslevessel.
Kóstoljuk meg, lehet, hogy még sózni kell, mivel a tarhonya felszívja az ízeket.