Hozzávalók:
- gomba
- rókagomba krémleves
- hagyma
- olaj
- paradicsom
- zöldpaprika
- színes kaliforniai paprika
- sárgarépa
- petrezselyem
- ételízesítő
- majoránna
- tejföl
- só
Elkészítés:
Szeretjük a gombalevest, még a zacskós levesporból is ízlik a krémleves.
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2020/03/gombaleves.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2020/11/gombaleves-2.html
https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2020/11/gombaleves-2.html?m=1
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2018/05/spargas-gombaleves.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2018/03/zoldborsos-gombaleves.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2016/10/gombaleves.html
Ezúttal egy rókagombás levesporral kombináltam a friss gombát.
A gombafejek egy részét feldaraboljuk és egy wokban pirítani kezdjük.Nem kell alá zsiradék, néha meg kell keverni.
A gomba szárát és a maradék gombafejeket feldaraboljuk.Egy fazékban kevés olajon hagymát dinsztelünk.
Sárgarépát, fehérrépát, zöldpaprikát, kaliforniai paprikát, paradicsomot és a petrezselymet előkészítjük.
A zöldségeket a hagymához adjuk.
Pár perc múlva beletesszük a gombát is.
Jóféle ételízesítőt szórunk rá.
A paradicsomot és a petrezselymet is beletesszük.
Időközben a wokban piruló gomba levet engedett, amit merőkanállal kiemelünk és a fazékban fövő leveshez adjuk.
Ez a lé nagyon intenzív gombaízt fog a levesnek adni.
A megpirult gombát kissé megsózzuk és majoránnával megszórjuk.Félretesszük.
Zacskós rókagomba krémlevessel dobjuk fel az ízeket.
Az előírás szerint vízzel felhígítjuk a gombaport.
Az időközben megfőtt leveshez öntjük és jól összeforraljuk.
Ha készen van, beletesszük a külön megpirított gombát.Ily módon a gomba rendkívül ízes lesz és az állaga roppanós, harapható, nem pedig vizes, puha.
A krémesség teljessé válik, amikor a simára kikevert tejföllel behabarjuk a levest.Liszt nem kell bele, hiszen a levespor már besűrítette az ételt.
Apróra vágott petrezselymet szórunk rá.
Nagyon ízletes, tartalmas lesz így a levesünk.Ez eddig a leggombásabb gombalevesem.