Hozzávalók:
- pulyka/liba/kacsazúza
- hagyma
- lila hagyma
- fokhagyma
- olívaolaj
- sárgarépa
- zöldpaprika
- kápia paprika
- paradicsom
- édes chili szósz
- cukkini
- szójaszósz
- balzsamecet
- só
- cukor
- csillagánizs
- koriander
- kínai ötfűszer
Elkészítés:
Régóta szeretjük az édes-savanyú ízvilágú ételeket.
Gyakorlatilag mindenfélét elkészíthetünk a fenti fűszerekkel.
http://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/04/kinai-ananaszos-csirke.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2017/04/edes-savanyu-rak.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2021/07/edes-savanyu-zoldseg.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2013/02/kinai-zoldseges-kelbimbo.html
Most zúza készült.
Érdemes pulyka, liba vagy kacsazúzával dolgozni.
A megtisztított zúzát falatnyi darabokra vágjuk.
Egy lábasban kevés olajon hagymát dinsztelünk.
Beletesszük a fokhagymát, csillagánizst és a kínai ötfűszert.
Hosszadalmasnak tűnik a leírás, de igazából pillanatok alatt elkészülünk, hiszen 2-3 perc a sütési ideje az adagoknak.
Kóstoljuk meg, lehet még egy kis fűszert, vagy sót kíván az étel.
Sárgarépa, cukkini, lila hagyma, zöldpaprika, paradicsom.
Tetszés szerint tehetjük bele kedvenc zöldségünket.
Amikor minden zöldség átsült, összekeverhetjük az időközben puhára főtt zúzával.