Hozzávalók:
- főtt kötözött sonka
- nyers füstölt sonka
- füstölt tarja vagy sonka
- fodros tészta
- zsír
- tojás
- tejföl
- só
- törött bors
- zsemlemorzsa
Elkészítés:
Húsvét után mindig készül rakott tészta a maradék sonkából.
http://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/05/sonkas-sajtos-sult-
http://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/08/sonkas-sajtos-sult-teszta-ii.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2022/11/sonkas-teszta.html
Maradt még finom, szaftos kötözött sonka.
A tojás fehérjét külön verjük fel kemény habbá.
Legjobb erre a fodros kocka.
Kizsírozott és zsemlemorzsával megszórt tepsibe simítjuk a tésztát és sütőben 180-190 C fokon szép pirosra sütjük.