Hozzávalók:
- darált hús
- 1-2 db hagyma
- fokhagyma
- tojás
- petrezselyem
- olaj
- sűrített paradicsom/paradicsomlé
- bazsalikom
- só
- törött bors
- pici cukor
Elkészítés:
Mindenki szereti a paradicsomos húsgombócot.
Összeállítjuk a gombócot.
A darált húst az egyik apróra vágott hagymával, fokhagymával és petrezselyemmel, valamint tojással, sóval, bazsalikommal, törött borssal jól összegyúrjuk.
Kevés olajon megdinsztelünk egy kis hagymát.
Felöntjük a vízzel hígított paradicsom pürével vagy a paradicsomlével.
Sóval, kevés cukorral ízesítjük.
Nem kell sok cukor, csupán a paradicsom savasságát kell kiegyensúlyoznunk.
Pár percig forraljuk és tálalhatjuk.
Főtt burgonya lehet a köret.