Hozzávalók:
- afrikai harcsa filé
- só
- bors
- narancs
- alma
- őrölt fahéj
- sajt
- vaj
Elkészítés:
A harcsafilét megmossuk, szárazra töröljük, majd sózzuk borsozzuk.
2-3 jól megmosott narancs levét kipréseljük és a halra öntjük.
Egy kivajazott tepsibe fektessünk félbevágott narancs karikákat.
Őrölt fahéjjal szórjuk meg a narancsot.
Fektessük a halakat a narancs szeletekre.Öntsük bele a narancs levét is.
Narancs darabokat is tegyünk a hal tetejére.
A megmosott almát tisztítsuk meg és vágjuk szeletekre.
Bőségesen rakjuk meg a narancsos halakat az almával.
Szórjunk őrölt fahéjat az alma tetejére.
Sajt szeletekkel borítsuk be a halakat.
Bőségesen pakoljunk rá sajtot.Előmelegített sütőben 180 C fokon süssük meg a halat.
A hal hamar megpuhul és a sajt finoman ráolvad a narancsos halra.
Petrezselymes újburgonyával és roppanós új káposzta salátával kínáltam.
Nagyon egyszerűen és gyorsan készül el ez a finom, illatos halétel.