2023. június 4., vasárnap

Narancsos harcsa

Hozzávalók:


  • afrikai harcsa filé

  • bors
  • narancs
  • alma
  • őrölt fahéj
  • sajt
  • vaj


Elkészítés:



A harcsafilét megmossuk, szárazra töröljük, majd sózzuk borsozzuk.


2-3  jól megmosott narancs levét kipréseljük és a halra öntjük.






Egy kivajazott tepsibe fektessünk félbevágott narancs karikákat.


Őrölt fahéjjal szórjuk meg a narancsot.


Fektessük a halakat a narancs szeletekre.
Öntsük bele a narancs levét is.

Narancs darabokat is tegyünk a hal tetejére.


A megmosott almát tisztítsuk meg és vágjuk szeletekre.




Bőségesen rakjuk meg a narancsos halakat az almával.




Szórjunk őrölt fahéjat az alma tetejére.


Sajt szeletekkel borítsuk be a halakat.


Bőségesen pakoljunk rá sajtot.


Előmelegített sütőben 180 C fokon süssük meg a halat.


A hal hamar megpuhul és a sajt finoman ráolvad a narancsos halra.


Petrezselymes újburgonyával és roppanós új káposzta salátával kínáltam.


Nagyon egyszerűen és gyorsan készül el ez a finom, illatos halétel.