Hozzávalók:
- sertéscomb
- zsír
- füstölt szalonna
- hagyma
- fokhagyma
- zöldpaprika
- paradicsom
- darált pritamin paprika
- só
- őrölt bors
- őrölt kömény
- majoránna
- fűszerpaprika
- zöldborsó
- burgonya
- snidling
Elkészítés:
Sertéshúsból, egész pontosan a diójából készült az étel.
Falatnyi darabokra vágjuk a húst.
Egy serpenyőben füstölt szalonnát kezdünk kiolvasztani.
Ha kevés zsír sül ki, teszünk hozzá még zsiradékot.
Rátesszük a húst.
Előkészítjük a hagymát, fokhagymát, zöldpaprikát, paradicsomot és a darált pritamint.
A megpirított húshoz adjuk a hagymát.
Borsozzuk, majoránnát, kevés őrölt köményt szórunk rá.
Belekerül az apróra vágott fokhagyma is.
Sózzuk és az apróra vágott zöldpaprikát, paradicsomot, valamint a darált pritamint is belekeverjük.
Ha kell, apránként kevés vizet öntünk rá.
Főtt burgonyát kevés zsíron körbepirítunk.
Akkor jó, ha kissé ropogós a széle.
A főzés vége felé beletesszük a zöldborsót is.
Fagyasztott borsó került bele, amit nem kell felengedni, rögtön mehet a lábasba.
Most már rövid idő alatt elkészül a husi.
Főtt burgonyát kevés zsíron körbepirítunk.
Akkor jó, ha kissé ropogós a széle.
Sózzuk meg.
Fűszerpaprikával és snidlinggel megszórjuk, úgy tálaljuk.