Hozzávalók:
- burgonya kb. 6 db
- cékla kb. 2 db
- sárgarépa kb. 2-3 db
- 25 dkg savanyú káposzta
- sós uborka (kovászos)
- lila hagyma kb. 1-2 db
- só
- őrölt bors
- ecet
- cukor/édesítő
- olívaolaj
Elkészítés:
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2013/12/vinyegret-salata.html
Ismét elkészült ez a remek orosz saláta.
A francia vinaigrette vagyis ecet szóból ered a neve винегрет.
A XVIII. századtól a cári Oroszországban mindent igyekeztek utánozni, elsajátítani, amit a korabeli francia királyi udvartól láttak.
A francia nyelv lett az előkelő urak kiváltsága és a kultúra megismerése során a gasztronómia is egyre nagyobb teret hódított.
Kevés vízben külön főzzük meg a sárgarépát.
Aki szerencsés az hozzájuthat finom orosz sós uborkához is.