2023. június 14., szerda

Hagymás bab 3

Hozzávalók:


  • vörös bab konzerv 

  • kacsazsír
  • hagyma
  • fokhagymapor
  • zöldpaprika
  • paradicsom
  • bors
  • kakukkfű
  • balzsamecet


Elkészítés:


Gyorsan készül és mindenki szereti.

 http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2020/10/hagymas-bab.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2022/01/hagymas-bab-2.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2023/01/hagymas-csicseriborso-es-bab.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2020/04/sved-babsalata.html


Kacsazsírt hevítünk.



Hagymát és zöldpaprikát üvegesítünk.
Ne süssük túl puhára, maradjon harapható.


Fűszerezzük sóval, törött borssal  és kakukkfűvel.


Jó érett paradicsom is kerül bele, ettől lesz finom szaftos az étel.




Fokhagymaporral ízesítsük.


Összeforraljuk az alapot és máris mehet bele a jól leöblített és leszűrt konzerv vörös bab.


Végül balzsamecettel állítjuk be a pikáns ízt.


Összeforraljuk és készen is van.


Bármilyen hús mellé kitűnő köret.


A képen káposztaágyon sült vagdalt  mellé tálaltam.