2023. június 7., szerda

Csicseriborsó leves

 Hozzávalók:


  • csicseriborsó

  • hagyma
  • füstölt hús
  • füstölt kolbász
  • cserkész kolbász
  • sárgarépa
  • olaj
  • liszt
  • fokhagyma
  • fűszerpaprika
  • babérlevél
  • ételízesítő
  • ecet

tejföl


Elkészítés:

A csicseriborsót sokféleképpen készíthetjük.


http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2015/04/narancsos-csicseriborso-salata.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2014/01/csicseriborsokrem.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2020/03/csicseriborsos-kukorica-salata.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2016/05/tuneziai-kuszkusz.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2022/02/tuneziai-kuszkusz-2.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2023/01/hagymas-csicseriborso-es-bab.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2018/02/rukkolas-csicseriborso-pure.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2018/02/szezamos-csicseriborso-krem.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2017/07/narancsos-karfiolos-csicseriborso.html


Most levest készítünk.

A borsót előző este beáztatjuk, mint a száraz babot vagy a lencsét.


Másnap egy fazékban hagymával, füstölt hússal, füstölt kolbásszal 
20-30 perc alatt  finom füstös levesalapot főzünk.


Majd beletesszük a leszűrt csicseriborsót.


Sárgarépát karikázunk.


Sózzuk, fokhagymát, kevés ételízesítőt és babérlevelet teszünk bele.


Közben felkarikázzuk a jóféle cserkészkolbászt.


Olajon kevés lisztet pirítunk, majd a tűzről levéve fűszerpaprikával elkeverjük.
Vízzel hígítjuk és egy merőkanál forró levessel csomómentesre keverjük.


A levesbe öntjük a rántást.
Elkeverjük és 1-2 percig főzzük.

Beletesszük a cserkész kolbászt.


Két perc alatt elkészül a levesünk.



Egy kevés ecettel ízesítjük.

Tálalásnál lehet bele tenni finom tejfölt is.
Aki szereti szórhat rá apróra vágott lila hagymát is.