Hozzávalók:
- főzőtök
- zöldbab
- hagyma
- fokhagyma
- darált hús
- rizs
- só
- olaj
- törött bors
- fűszerpaprika
- majoránna
- őrölt kömény
- kakukkfű
- paradicsom
- zöldpaprika
- kápia/kaliforniai paprika
- tejföl
Elkészítés:
Zöldbabot és zsenge tököt készítettünk egyszerre.
A családban nem mindenki szereti a babot, ezért neki tökkel sütöttem a rakottast.
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2014/10/rakott-zoldbab.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2020/10/sajtos-rakott-zoldbab.html
A megtisztított és feldarabolt zöldbabot sós, ételízesítős vízben megfőzzük, leszűrjük és félretesszük.
A tököt meghámozzuk.
Karikára vágjuk.
Olajon kisütjük a szeleteket.
Ha mindkét oldala megpirult, akkor kiszedjük az olajból, kissé megsózzuk és félretesszük.
Elkészítjük a húst.
Hagymát, fokhagymát pirítunk kevés olajon, majd beletesszük a darált húst és kevergetve morzsásra sütjük.
Fűszerpaprikával elkeverjük.
Kevés sót is adunk hozzá.