Hozzávalók:
- zsemle
- hagyma
- füstölt szalonna
- olaj
- petrezselyem
- tojás
- só
- bors
- majoránna
- zöldpaprika
- kápia paprika
- darált pritamin paprika
Elkészítés:
A zsemlegombócot vadas mellé vagy bármilyen mártás mellé kínáljuk.
http://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/03/zsemlegomboc.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2016/01/gombas-zsemlegomboc.html
Vízbe beáztatjuk a zsemléket.
Ha megpuhultak, kicsavarjuk a vizet, burgonyatörővel összetörjük, majd félretesszük a masszát.
Általában ahány zsemle, annyi tojás illik hozzá.
Ettől lesz friss a gombócunk.
Ha feljött a víz tetejére, akkor még kb. két percig főzzük, majd óvatosan szűrőlapáttal kiszedjük.