2014. október 17., péntek

Áfonyás csirke

Hozzávalók:


  • 8 db csirke felső comb
  • 1 db hagyma
  • 1 zacskó áfonya
  • 3-4 ek.olaj
  • 2 ek. liszt
  • 1 pohár forró víz
  • cukor/édesítőszer
  • törött fehér bors




Elkészítés:



A csirkét megtisztítjuk, bőrét eltávolítjuk, megmossuk, megtöröljük.
Gyengén megsózzuk.

Ezt az ételt legtöbbször szárított áfonyából készítjük, ezért az áfonyát meleg vízbe áztatjuk.
Ha friss az áfonya, akkor nem kell beáztatni.

 
Egy serpenyőben a csirkedarabokat néhány ek. olajon szépen körbepirítjuk.


A húsokat kiszedjük az olajból és félretesszük.


A maradék olajba beletesszük a lisztet, elkeverjük és hozzáöntjük a vizet is.


A sűrű mártást simára keverjük.
Beletesszük az apróra vágott hagymát és 1-2 percig forraljuk.

Most hozzáadjuk a sót, a cukrot és a tört fehér borsot.


Beletesszük a leszűrt áfonyát.


Visszatesszük a csirke darabokat is.


Takaréklángon kb. 20 perc alatt készre főzzük az ételt.


Pirított grízzel tálaljuk.
Ehhez a grízt egy kevés vajon rózsaszínűre pirítjuk, majd kb. fél pohár vízzel felöntjük, megsózzuk és készre főzzük.


Más gyümölccsel, pl. sárgabarackkal vagy szilvával, meggyel is készíthetjük ezt az ételt.
Tálalhatjuk rizzsel vagy burgonyakrokettel is.