Húsok:
- csirke felső comb
- pulykamell
- sertés tarja
- füstölt főzőkolbász
Zöldségek:
- hagyma
- zöldpaprika
- paradicsom
- főtt kukorica
- gomba
- cukkini
Fűszerek:
- olaj
- fokhagyma
- bors
- kakukkfű
- rozmaring
- bazsalikom
- oregánó
- őrölt kömény
- só
Elkészítés:
Ha grillezés, akkor sokan vagyunk és sokféle ételt készítünk.
A húsokat előző este bepácoljuk.
Csirkecomb mindig van, kicsontozott felső combot szoktunk grillezni, mindenki ezt szereti a legjobban.
A olajba az illatos fűszereket keverjük, a kakukkfüvet, bazsalikomot, oregánót, rozmaringot és sok zúzott fokhagymát. Kevés citromos borsot teszünk bele.
A húsokat ebben az olajban pácoljuk másnapig.
Sózni nem kell, majd csak közvetlenül a grillezés előtt szabad besózni.
A pulykamellet és hasonló módon pácoljuk, erre több színes borsot is teszünk.
A tarja pácolajába még kevés majoránnát, őrölt köménymagot is teszünk.
Mustárral és darált erős paprikával is ízesíthetjük.
A pácolajokkal a sütés közben is locsolgatjuk a húsokat, a körbeirdalt kolbászt, illetve a zöldségeket is ezzel kenegetjük.
A főtt kukoricát, hagymát, paradicsomot, paprikát, gombát, cukkinit folyamatosan kenegetjük sütés közben.
Többféle köretet készítünk, a klasszikus krumplipürétől, párolt rizstől, a jéghidegre hűtött majonézes zöldborsó-kukorica salátán át a friss ecetes, hagymás paprika salátáig.