- 3 db cukkini
- 4-6 db hagyma
- 4-5 db színes zöldpaprika
- 5 paradicsom
- 2 ek. olíva olaj
- só
- bors
- 3-4 gerezd fokhagyma
- kakukkfű
- 2-3 db babérlevél
Elkészítés:
Az igazi francia receptben padlizsán is van, de most nekünk nem volt otthon padlizsán, így hát cukkinivel készítettük.
Így is nagyon finom lett.
Az olajon a hagymát és a sok színű zöldpaprikát üvegesre pároljuk, mint a lecsót szoktuk.
Rátesszük a karikára, majd félbevágott cukkinit.
Kevés ideig együtt pároljuk a zöldségeket, majd beletesszük a darabokra vágott paradicsomot, a zúzott fokhagymát, a kakukkfüvet és a babérlevelet.
Sózzuk, borsozzuk.
Továbbfőzzük.
A franciák egészen puhára párolják ezt az ételt, de mi jobban szeretjük, ha inkább roppanós a zöldség, ezért nem főzzük annyi ideig.