- 1/2 kg meggy
- 1/2 citrom
- darabka fahéj
- 10-12 db szegfűszeg
- 2-3 dl tejföl
- 2 ek. liszt
- só
- édesítőszer/cukor
- víz
Elkészítés:
Készíthetjük friss, fagyasztott gyümölcsből vagy befőttből is.
Egy kevés vízbe tesszük a darabka fahéjat, pár szem szegfűszeget, fél citromot karikára vágva és egy csipet sót.
Pár percig forraljuk, majd beleöntjük a meggyet is.
Kevés édesítőt vagy cukrot adunk hozzá.
Amint felforr, behabarjuk a liszttel elkevert, kevés vízzel hígított tejföllel.
Szűrőn keresztül adjuk a mártásba, hogy ne legyen csomós.
Megkóstoljuk, ha kell egy kis citrommal még ízesíthetjük.
Amint felforrt, máris befejezzük a főzést.
Húslevesben főtt marhahús vagy csirkehús mellé kínáljuk.
Mindenfajta más gyümölcsből is készíthetjük.